Întâlnire de suflet

Viața parohiei Noiembrie 4, 2012

Duminica a XXII - a după Rusalii a fost prilej pentru o întâlnire de suflet cu credincioşii Parohiei Gara Veche.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, la vreme de seară, împreună ne-am reîntâlnit în biserica parohială pentru a vizualiza, pe ecran mare, imagini din Ţara Sfântă, dar şi de la mănăstirile din zona Iaşilor.

Întâlnirea din seara aceasta a fost posibilă deoarece, cu ajutorul lui Dumnezeu, împreună cu o mână de credincioşi, din parohia noastră la sfârşitul lunii august, vreme de două zile am fost în pelerinaj la mănăstirile din zona Iaşilor, iar la începutul lunii octombrie, din mila lui Dumnezeu, am fost în pelerinajul vieţii, adică la Locurile Sfinte.

Alături de noi au fost părintele Ştefan Diacu de la Parohia Vânători, părintele Dumitru Chiţimuş şi mulţi credincioşi, dornici ca măcar pe calea imaginilor să poată vedea Locurile Sfinte şi frumoasele noastre mănăstiri moldave.

Împreună, timp de aproape două ceasuri, ne-am bucurat prin intermediul fotografiilor de revederea locurilor prin care am trecut; au fost oferite şi explicaţiile potrivite pentru cei care nu ne-au putut însoţi în acele pelerinaje şi am simţit cu toţii fiorul pe care chiar şi numai vederea acestor locuri scumpe şi dragi inimilor şi credinţei noastre ni-l poate da..

În final ne-am retras cu toţii în pridvorul bisericii pentru a gusta câte o prăjitură şi a depăna amintiri şi impresii.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate.

Pr. Valentin Tofan