Iată, vin colindători

Viața parohiei Decembrie 23, 2012

Astăzi, doar cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului în biserica parohiei noastre, la vreme de seară, au fost mulţi credincioşi şi mulţi colindători, dar şi mai multe emoţii, lacrimi de bucurie şi de nostalgie, zâmbete, comuniune.

A fost o seară de vis în care ne-am bucurat de copii noştri, de felul în care ştiu ei să trăiască şi să ne transmită şi nouă bucuria Naşterii Domnului.

După un scurt cuvânt de "bun venit", adresat tuturor celor prezenţi, de către părintele Valentin, a deschis seria colindătorilor cvartetul compus din fraţii Mocanu şi surorile Arseni; Alexandru la orgă şi vocal, Emanuel la chitară şi vocal, Miruna la chitară şi Rebeca la flaut. Ei au trăit înterpretând "O ce veste minunată!", "Vin colindători"  şi "În seara minunată" după care i-au lăsat pe cei mici să ne încânte cu alte colinde presărate cu poiezii specifice acestei perioade. Apoi copii au jucat o scenă specifică Naşterii Domnului, parte integrantă din această scenă făcând şi alte câteva colinde. 

Grupul de colindători cundus de Iustin Gherasim au completat buchetul din această seară cu câteva colinde interpretate pe voci şi în încheiere am cântat cu toţii "O ce veste minunată!"

Bineînţeles că bucuria celor mici nu ar fi fost deplină dacă nu ar fi venit şi Moş Crăciun care a oferit daruri colindătorilor, dar şi altor copii din biserică. Emoţia micuţilor ne-a fost transmisă desigur şi nouă, celor mari care ne-am bucurat alături de ei.

Una din televiziunile locale "1 TV Neamţ" a filmat întregul program urmând să fie difuzat în zilele Crăciunului. Le mulţumim şi-i aşteptăm şi la alte evenimente.

În final, în pridvorul bisericii, am servit din bunătăţile cu care fiecare şi-a îndreptat paşii spre biserică: zacuscă, sărmăluţe, prăjituri, fructe, vin, ceai, suc şi ne-am împărtăşit impresii.

Mulţumim Bunului Dumnezeu şi tuturor celor prezenţi, colindători şi colindaţi.

Vă dorim la fiecare un Crăciun binecuvântat cu pace în suflet.

23 decembrie 2012

Preoteasa Daniela Tofan