Pelerinaj în Ţara Sfântă, Iordania şi Muntele Sinai

Viața parohiei Februarie 22, 2013

 

 

Pelerinaj în Ţara Sfântă, Iordania si Muntele Sinai

 

 

 

Pelerinajul este organizat de Protopopiatul Piatra Neamţ

prin Centrul de Pelerinaj "Sfânta Parascheva"

al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

7 ZILE/ 7 NOPŢI

17.10.2013 - 24.10.2013

 

ZIUA 0, joi 17 octombrie 2013

Prezentare aeroport Otopeni ora 13.30. Decolare Bucuresti 16:25 – 18.00 Tarom 

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA  1, vineri 18 octombrie 2013

Ne vom închina pe Muntele Măslinilor in Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica ortodoxa rusa cu hramul Sfinta Maria Magdalena, Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) şi Biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Biserica martirajului Sfantului Arhidiacon Stefan. Continuăm pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adaposteste locul casei parintilor Maicii Domnului, Scaldatoarea Vitezda si se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii şi toate paraclisele.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA  2, sambata 19 octombrie 2013

Mic dejun.

Ne indreptam spre Iordania si poposim in orasul mozaicurilor Madaba, pe Muntele Nebo, acolo unde Moise vede Pamantul fagaduintei si il alege pe Iosua, fiul lui Navi sa conduca poporul in Canaan. Scurt tur al orasului Amman si apoi ne indreptam spre localitatea Petra.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Petra.

 

ZIUA  3, duminica 20 octombrie 2013

Mic dejun.

Vizitarea complexului arheologic Petra – capitala Nabateenilor, Citadela roz – roşiatică, veche de mai bine de 2.000 de ani, cu clădiri săpate în stâncă, redescoperită în anul 1812, după o uitare de cca. 300 de ani. Vom parcurge defilee înguste si vom vedea faţade săpate în stâncă, temple, monumente funerare. Se vor face popasuri în special pentru a se vizita Tezaurul – Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra este cea mai cunoscută atracţie a Iordaniei, fiind inclusă în rândul celor 7 minuni ale lumii antice şi moderne (locul al treilea). Ne indreptam spre sudul Iordaniei spre orasul Arava si traversam granita in Israel in orasul Eilat. Ne indreptam spre localitatea Taba - granita cu Egipt – Peninsula Sinai, trecem granita si ne indreptam spre Manastirea Sf. Ecaterina si Muntele Sinai.

Cazare şi cină la hotel 3* in Sinai / Manastirea Sf. Ecaterina.

ZIUA  4, luni 21 octombrie 2013

Ora 0000 dimineata devreme, cu lanterne in mana si incaltaminte adecvata pentru munte incepem urcusul pe Muntele Sinai (munte de pe care Moise a primit Tablele Legii Vechiului Testament) pentru a vedea un superb si impresionant rasarit de soare si pentru a da slava lui Dumnezeu in acest Loc Sfant. Se poate vizita si Pestera Sfantului Proroc Ilie de pe varful Horeb al muntelui Sinai. Coboram Muntele Sinai si mergem la hotel/ manastire pentru a lua micul dejun. Ne indreptam apoi spre Manastirea Sfanta Ecaterina, leagan al Ortodoxiei Rasaritene, unde ne vom inchina la moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina, muzeul manastirii si osuarul unde sunt depuse sfinte moaste, printre care si sfintele moaste ale Sfantului Stefan Sinaitul. De aici ne indreptam spre Taba, localitatea de frontiera cu Israel. Trecem granita si facem o scurta oprire la Marea Rosie in orasul Eilat. Ne indreptam spre statiunea exclusivista de la Marea Moarta, Ein Bokek.

Cazare si cina hotel 4* Ein Bokek (daca se poate la Hotel Le Meridien David)

 

ZIUA  5, marti 22 octombrie 2013

Mic dejun

Vizitam Cetatea Masada si ne deplasam catre Ierihon. Poposim la locul Botezului Domnului nostru Iisus HristosBetabara, Vizitam mormantul lui Iosif in Sichem, fiul patriarhului Iacob. Ajungem in localitatea Nablus-Garizim si ne inchinam in Biserica ortodoxa greaca ce adaposteste Fantana Patriarhului Iacov. In functie de timp, mergem sa ne inchinam la Sfântul Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA  6, miercuri 23 octombrie 2013

Mic dejun.

Mergem in Hebron – Mormintele Patriarhilor si Stejarul Mamvri, apoi la Biserica Nasterii din Betleem. Ne indreptam spre localitatea Even Sapir unde se afla Peștera Sfântului Ioan Botezatorul, lângă Ein Karem (manastire franciscana) - locul unde Sf.Elisabeta l-a ascuns pe pruncul Ioan, cand Regele Irod a ordonat uciderea pruncilor de parte barbateasca pana in 2 ani, si unde Sf. Ioan Botezatorul a stat 30 de ani, inainte de a iesi la propovaduire.

Mergem sa ne inchinam la Sfântul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem

ZIUA  7, joi 24 octombrie 2013

Mic dejun

Poposim in Localitatea Lida unde ne vom inchina in biserica ce adăposteşte mormântul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Încheiem pelerinajul cu inchinare in biserica Mănăstirii Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din oraşul Tel AvivJaffa, portul istoric Iope, de unde Sfantul Prooroc Iona a plecat spre Cetatea Ninivitenilor. Ne indreptam spre aeroportul Ben Gurion si ne pregatim pentru formalitatile de imbarcare. 23.45-03.30 Tarom

            Tariful variaza in functie de numarul de platitori dupa cum urmeaza:

35 persoane platitoare - 950 euro la care se adauga tipsurile ( 25 Israel+10 Iordania+10 Sinai)

40 persoane platitoare - 890 euro la care se adauga tipsurile ( 25 Israel+10 Iordania+10 Sinai)

45 persoane platitoare - 850 euro la care se adauga tipsurile ( 25 Israel+10 Iordania+10 Sinai)

 

 

Pentru detalii

Pr. Tofan Valentin

0762295166

0743109025